söndag 7 april 2013

Äppelpaj

Har man inget "vettigt" att göra, så svep då ihop en äppelpaj som jag gjorde! Detta är ett enkelt recept bara.

Äppelpaj
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
150 g margarin
1 tsk vanillinsocker
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
1 ägg

Garnering: Några syrliga äpplen, socker, kanel

1. Smörj en pajform och sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda vetemjöl, socker och margarin till en grynig massa. Spara lite i en annan skål för att strö över äppelklyftorna sen.
3. Blanda vanillinsocker, bakpulver, mjölk och ägg i degen.
4. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Skär äpplena i tunna klyftor.
5. Bred ut degen i formen och placera äppelklyftorna ovanpå. Strö över degsmulorna, lite socker och kanel.
6. Grädda pajen i ugnen på mittersta falsen ca. 25 min.


Bildkälla: alltommat.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar