Här kommer receptet på minipizzorna jag fixade för en stund sedan. Receptet är taget ur gårdagens ÖT-bilaga jag babblade om.
Minipizzor
Botten:
25g jäst
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olja
7 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
Fyllning:
På mina pizzor satte jag ketchup, strimlad skinka, riven ost, ananas och oregano. Man får ju mixtra med fyllningen enligt smak och tycke!
Smula jästen i en degbunke och rör ut med det ljumma vattnet. Tillsätt olja, mjöl, salt. Knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca. 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela upp degen i åtta bitar. Kavla ut till små runda pizzor fördela fyllningen på pizzorna. Grädda i ca. 10 minuter (rekommenderar dock minst 15 min).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar